Acai berry gyümölcs, az egészség amazonasi őre

Acai berry gyümölcs, az egészség amazonasi őre

Acai Berry gyógyhatása

2017. október 11. - Horváth Gyöngyvér

Az amazóniai acai gyümölcs, az áfonyához hasonlít a legjobban, nagyon finom trópusi íze van, nem édes.Az antioxidáns hatása 10x nagyobb mint a szőlőé, és kétszer annyi antioxidáns van benne mint a kék áfonyában,a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek tartják számon.Tele van értékes tápanyagokkal, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket,étkezési rostot, ami elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin szintet és segít megállítani az öregedési folyamatokat, a bogyóban található nagy mennyiségű E vitamin is. A zsírsavak aránya az acaiban hasonló az olíva olajéhoz, az acai egy majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz.

amazonia.jpg

Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéshez, és az álló- képesség biztosításához. Az acai berry bőséges forrása az anticianoknak, melyek a flavonoidoknak egy külön csoportját alkotják, és akár 50%-al is képesek növelni az inzulin termelést. Rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami emésztéskor nem termel koleszterint, könnyebben lebontható és szállítható az izmokhoz, mint az állati fehérje, szénhidrátoknak is gazdag forrása, ami a munkához,mozgáshoz, sportoláshoz szükséges. Az acaiban található teobromint gyakran összekeverik a koffeinnel.

A teobromin nyújtott hatású hangulatjavító stimuláns. Vizelethajtó, értágító és szívizom stimuláló hatása segíti a szervezetet, légút tágítóként is működik, a megnövekedett oxigén bevitel növeli az állóképességet. Az acai berrynek antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van.

A bejegyzés trackback címe:

https://acai-berry.blog.hu/api/trackback/id/tr655538682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása