Az Amazonas vidékén élő emberek már régóta fogyasztják, rendkívül ízletes, és gyógyító hatásáról híres gyümölcsöt.
Az acai berryt a legegészségesebb ételnek tartják, magas az antioxidáns tartalma, nagyon sok mikrotápanyagot tartalmaz, amelyekhez hagyományos étrenddel nem juthatunk hozzá.
Az acai berry értékes tápanyagtartalmának köszönhetően természetes úton csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet, segíti a fogyást.
Erőteljes antioxidáns tulajdonsága révén immunerősítő. Az acai a legtökéletesebb ételek egyike, tele van tápanyagokkal, beleértve a vitaminokat,ásványi anyagokat, nyomelemeket,étkezési rostot csökkenti a koleszterin- szintet és segít megállítani az idő előtti öregedést.
Az acai tartalmaz még esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket, a bogyó igen gazdag E-vitamin forrás is.
Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőségesen találhatók benne antocianinok, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.
Vizelethajtó, értágító és szívizom-stimuláló hatása segíti a szervezetet.