Az amzóniai bennszülött törzsek az élet fájaként tisztelték az Acai Berry-t termő Acai Pálmát, évszázadokon át használták, termesztették ültetvényeiken és fogyasztották, szinte balzsamként hatott egészségükre.
Bogyó terméséről híres, amely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns.
Az amazoniai bennszülöttek pürét készítettek belőle, erejüket, állóképességüket fokozták vele. Helyi legendák mágikus erőt tulajdonítottak az italnak, amely fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet.
Az anticioninok nagyon intenzív antioxidánsok, a bogyós gyümölcsökben pigment- tartalmú egészséges ételeinkben találhatók. Az egészségre számos jótékony hatása támogatja szervezetünk keringési és kardiovaszkuláris folyamatait.
Az amazóniai acai bogyót tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek.
Az acai bogyó az áfonyák közt a legmagasabb mikrotápanyag tartalmú, több ezer ismert és lehet hogy sokkal több ismeretlen mikrotápanyagot tartalmaz.
Nem éget zsírt, nem okoz semmi látványos testi elváltozást, amitől soványabbak lennénk, viszont biztosítja azokat a hiányzó tápanyagokat, amik hiányában a fogyókúra csak egy újabb egészség romboló tevékenység lenne.