Az Acai antocianinokat és flavonoidokat tartalmaz, amik erős antioxidánsok, segítik megvédeni a szervezetünket a szabadgyökök káros hatásaitól. Az antioxidánsokban gazdag ételek a szervezetünk védekező rendszerét erősítik. Segítségükkel késleltethetők az öregedési folyamatok és a betegségek kialakulásának kockázata is.
Az Acai az áfonyák között a legmagasabb mikrotápanyag tartalommal rendelkezik. Antioxidáns tartalma többszöröse a nálunk ismert áfonyákénak, komplex formában tartalmaz egy csomó olyan tápanyagot, amit a hagyományos étrend nem.
Ez az egyetlen oka ami hozzájárul a fogyókúrához. Nem éget zsírt, nem okoz semmi látványos elváltozást, csak biztosítja azokat a hiányzó tápanyagokat, amiket egy fogyókúra esetén elveszítenénk.
Az Acai csökkenti a bevitt táplálék mennyiségét, amit a magas mikrotápanyag tartalmú gyümölcskivonat fogyasztásával lehet elérni.