Az acai berryt a legegészségesebb ételnek tartják, nagyon magas az antioxidáns tartalma, és nagyon sok mikrotápanyagot tartalmaz olyan komplex formában, amelyhez hagyományos étrenddel nem jutnánk hozzá.
Az acai berry segíti a fogyást, rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Az elhízások fő oka a vitaminhiány, amit számos kutatással bizonyítottak, hogy a túlsúlyos emberek már akkor is kevesebbet esznek, ha multi- vitaminokat szednek.Az acai berry értékes tápanyagainak köszönhetően természetes úton csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet.
Erős antioxidáns tulajdonsága révén immunerősítő, igen gazdag E vitamin forrás is. Tartalmaz még esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket. A zsírsav arány az acai bogyóban olyan mint az oliva olajban az omega 6 és omega 9 jó hatással vannak az idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához.
Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, fejlődéséhez, regenerációjához, az állóképesség és a folyamatos energia- ellátás biztosításához. Az acai berry egy majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van.