Az acai berry antocianinok elegye, melyek a bogyós gyümölcsökben, piros színű pigment tartalmú egészséges ételekben található, nagyon intenzív antioxidánsok. Jótékony hatásuk a szervezet keringési és kardiovaszkuláris folyamatait támogatja.
Esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket tartalmaz, melyek megkötik a koleszterint. Segít fenntartani a normál koleszterinszintet, gazdag E vitamin forrás erős antioxidáns tulajdonsága révén immunerősítő.
Az acai bogyóban a zsírsavak aránya olyan mint az olíva olajban. Az acai berry omega 6 és omega 9 zsírsavtartalma jó hatással van az idegrendszerre.
Az izmok összehúzódásához, fejlődéséhez, regenerációjához, a folyamatos energia ellátásához nélkülözhetetlenek az aminosavak. Az acai berry majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz. Bőségesen találhatók benne antocianinok, melyek a flavonoidok különálló csoportját képezik.
Étrendünk legtöbbször nem tartalmazza azokat az értékes tápanyagokat, antioxidánsokat, melyek fedeznék a szervezet igényeit. Az acai berry bőséges forrása ezeknek a fontos vegyületeknek, fogyasztásával a szervezetünk védekezőképességét fokozhatjuk a betegségekkel szemben.
Az Acai berry rendkívüli fogyasztó hatását a benne található magas vitamin, ásványi anyag, és antioxidáns tartalmának köszönheti, amivel visszapótolja a szervezetbe a hiányzó tápanyagot, ami az állandó éhségérzetért felelős.