Acai berry gyümölcs, az egészség amazonasi őre

Acai berry gyümölcs, az egészség amazonasi őre

Acai berry Braziliában őshonos

2017. január 19. - Horváth Gyöngyvér

Az acai berry az Amazonas vidékén tömegesen fordul elő, Braziliában őshonos a káposzta pálma, Euterpe Pleracea termése. A gyümölcs az áfonyára hasonlít, mérete alig nagyobb, mint egy áfonyaszem, csak a külső rétegei fogyaszthatók. Az amazóniai bennszülöttek már több száz évvel ezelőtt fogyasztották, a káposzta pálmát az "élet fájaként" emlegették.

acai_berry_1.jpg

Az acai bogyó anticianinok természetes elegye, sok E vitamint is tartalmaz, ami hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonháztartás működéséhez, és lassítja az öregedést. Az acai bogyót legtöbbször fagyasztva megőrlik, így nem veszítik el hatóanyag tartalmukat, és por formájában exportálják. Ital vagy táplálékkiegészítő formájában nálunk is kapható a gyógynövény boltokban.

Az Acai berry a szupergyümölcsök egyike, magas antioxidáns és tápanyagtartalma miatt. A trópusi növényeknek, egzotikumoknak legmagasabb az ORAC értéke. Mivel, minél szélsőségesebb körülmények között él egy növény, mint a forró napsütés, magas páratartalom, nagy szárazság, túl nagy magasság, oxigén szegény klíma, annál több antioxidánst kénytelen termelni, a túlélése érdekében. Az acai bogyó ORAC értéke 18.500, kiemelkedően magas.

A bejegyzés trackback címe:

https://acai-berry.blog.hu/api/trackback/id/tr707518712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása