Az Acai berry alacsony cukor és magas rost tartalmú táplálék. Tápanyagokban gazdag, számos vitamin, ásványi anyag és nyomelem található meg benne, egyszeresen telítetlen zsírsavakkal rendelkezik.
Az Acai berry elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, egyike a leghatékonyabb antioxidánsoknak, hozzájárulhat a gyulladásos és a daganatos megbetegedések megelőzéséhez. A bőr és a szövetek számára nélkülözhetetlen E vitamin tartalma lassítja az öregedést.
Az Acai berry aminosavakban, növényi fehérjékben, szénhidrátban gazdag, regenerálja a fáradt izmokat, erősíti az állóképességet. Az agyi idegsejtek számára nélkülözhetetlen Omega 6 és Omega 9 zsírsavak forrása.
Nagy mennyiségben tartalmaz antocianinokat, melyek a flavonoidok közé tartoznak. A Michigani Állami Egyetemen 2004-ben végzett és az Amerikai Kémia Társaság által publikált kísérlet során az antocianinok 50 % -al javították az inzulin termelést.