Az acai berry az egyik legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van mikrotápanyagokkal, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is.
Omega 6-9 zsírsavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásához, regenerálódásához, és segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív testmozgás után. A zsírsav aránya olyan, mint az olíva olaj hasonló aránya.
Az acai berry majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz, amely létfontosságú az izmok megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához.
Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van, ugyanakkor bőséges forrása az antocianinoknak amelyek képesek az inzulin termelést 50 százalékkal is javítani.
Az acai bogyó rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami nem termel koleszterint, könnyebben lebontható és szállítható az izmokhoz, mint az állati fehérje. Gazdag szénhidrát tartalma a munkához, mozgáshoz, sportoláshoz szükséges energiával látja el a szervezetet. Az acai berry, hasonlóan a chia maghoz, nagyszerűen kiegészíti napjaink hiányos étrendjét.